Spa Therapist

Το Spa Therapy είναι μια προσοδοφόρα καριέρα που συνδυάζει την πρακτική πολλών ειδικοτήτων spa, όπως κοσμετολογία, θεραπεία μασάζ, αισθητική, αρωματοθεραπεία ή υδροθεραπεία.

Οι επίδοξοι spa therapists ξεκινούν αρχικά την καριέρα τους, μετά την εκπαίδευση τους είτε ως θεραπευτές μασάζ είτε ως κοσμετολόγοι, αισθητικοί κ.α.

Πως μπορούμε να βοηθήσουμε;

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur. Purus consectetur nam curabitur sem sed neque pretium. Habitant cras diam tellus eget neque facilisi. Ligula vestibulum risus et massa eu bibendum velit. Nulla adipiscing diam sit massa rutrum sollicitudin hac.

  Βέβαια δεν υπάρχει καθορισμένος δρόμος για το πώς να γίνεις Spa Therapist, καθώς ο κάθε ειδικευόμενος ακολουθεί την δική του πορεία. Μετά την εκπαίδευση και την αποφοίτησή με τίτλο σπουδών από διαπιστευμένη σχολή Spa Therapy, οι επίδοξοι spa therapists μπορούν να λάβουν άδεια σύμφωνα με τις απαιτήσεις της χώρας ή της πολιτείας όπου διαμένουν.

  Συνήθως, οι απόφοιτοι ξεκινούν την καριέρα τους σε ένα spa και με τον καιρό βελτιώνοντας τις δεξιότητές τους, μπορούν να συνεργαστούν με έμπειρους Spa Therapists. Μόλις ένας θεραπευτής spa έχει εμπειρία, μπορεί να εργαστεί σε θέρετρα, spa, ξενοδοχεία ή κρουαζιερόπλοια είτε ως υπάλληλος είτε ως εξωτερικός συνεργάτης.

  Το επάγγελμα του Spa Therapist είναι ένας ανερχόμενος κλάδος, που αντιμετωπίζει συνεχόμενη άνθιση τα τελευταία χρόνια. Η ευεξία αποτελεί πλέον σημείο κατατεθέν σε Beauty Institutes, καθώς και σε ξενοδοχειακές μονάδες, οι οποίες προσλαμβάνουν συνεχώς προσωπικό για την θέση του Spa Therapist.

  Ιστορία του Spa Therapy

  Η ιστορία του spa ξεκίνησε πριν από χιλιάδες χρόνια ως η αγαπημένη συνήθεια των πιο γνωστών πολιτισμών. Από τους κατοίκους της Μεσοποταμίας, τους Αιγυπτίους και τους Μινωίτες, μέχρι τους Έλληνες, τους Ρωμαίους και τους Οθωμανούς, η εμπειρία του spa είχε ως στόχο τη βελτίωση της υγείας, την ψυχική ευεξία και τη χαλάρωση, όπως και σήμερα.

  Σύμφωνα με τον Όμηρο, στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό ήδη από το 500 π.Χ, υπήρχαν πολυάριθμα λουτρά με ζεστό νερό τα οποία οι αρχαίοι επισκέπτονταν συχνά. Οι Ρωμαίοι αυτοκράτορες μάλιστα κατασκεύασαν τα πρώτα Health Clubs, τα οποία περιείχαν αθλητικές εγκαταστάσεις, εστιατόρια, λουτρά αλλά και δωμάτια όπου οι Ρωμαίοι μπορούσαν να απολαύσουν μασάζ με αιθέρια έλαια.

  Αργότερα, στην Δυτική Ευρώπη τα spa άρχισαν βαθμιαία να αποκτούν φήμη την περίοδο της βασιλείας του Καρλομάγνου, ενώ κατά την Αναγέννηση αναδείχθηκαν μερικές από τις πιο διάσημες φυσικές πηγές με θεραπευτικές ιδιότητες, όπως στο βουνό Paeffers της Ελβετίας, στο Baden Baden της Γερμανίας και στη βρετανική πόλη Bath.

  Το Spa Therapy ως παγκόσμια συνήθεια

  Καθώς το σύγχρονο lifestyle απαρτίζεται από αμέτρητες στιγμές άγχους και ψυχικής αλλά και σωματικής καταπόνησης, το spa therapy καθίσταται ορισμένες φορές ως επιτακτική ανάγκη που αποσκοπεί στην πραγματική εσωτερική γαλήνη, αλλά και χαλάρωση. Επομένως, ο κλάδος του Spa Therapy θεωρείται από τους πιο ταχύρρυθμα αναπτυσσόμενους κλάδους και αποτελεί μία πολύ καλή επιλογή επαγγελματικής αποκατάστασης.

  Το Spa Therapy μπορεί πλέον να αποτελέσει την αρχή μίας προσοδοφόρας καριέρας, αφού στις μέρες μας έχει αρκετή ζήτηση, καθώς τα οφέλη του έχουν άμεσο αντίκτυπο στην ψυχική αλλά και σωματική υγεία του πελάτη. Η παροχή υπηρεσιών σωματικής ευεξίας συνδέεται άρρηκτα με τον ανθρώπινο παράγοντα. Επομένως, είναι σημαντικό να διαθέτει κάποιος, αλλά και να επενδύει στα προσωπικά του ποιοτικά χαρακτηριστικά (πχ παιδεία), καθώς και στο υψηλό επίπεδο γνώσεων και εκπαίδευσής του, αφού η καλή εντύπωση που θα αφήσει στον πελάτη θα του προσφέρει και την παραπάνω αναγνωρισιμότητα.

  Η εκπαίδευση στον τομέα της ευεξίας δίνει την δυνατότητα στον καθένα να εντάξει στην καθημερινότητά του πρακτικές, οι οποίες μέχρι σήμερα θεωρούνταν πολυτέλεια. Οι σπουδαστές αυτού του κλάδου είναι σε θέση να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες, για να μπορέσουν να προσφέρουν στον θεραπευόμενο εκτός από χαλάρωση, σημαντικά εφόδια για έναν τρόπο ζωής προσανατολισμένο στην εσωτερική ισορροπία και στην φύση. Είναι πλέον ευρέως αναγνωρισμένη η θεραπευτική λειτουργία των συγκεκριμένων μεθόδων.

  Spa Therapist Εκπαίδευση

  Spa therapy…μία νέα σελίδα στην ζωή σας!
  Η εξειδίκευση στο Spa Therapy προσφέρει μια άρτια εκπαίδευση σε μαθήματα, όπως Χαλαρωτικό Μασάζ, Βεντούζες, Λιθοθεραπεία, Αρωματοθεραπεία και όλα όσα πρέπει να γνωρίζει κάποιος για να διευθύνει ένα Spa και να έχει μια επιτυχημένη καριέρα στη χώρο της ευεξίας.

  Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, για αυτό ένας Spa Therapist θα πρέπει να διαθέτει άριστες γνώσεις και τεχνικές στο αντικείμενο.

  Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Spa Therapy

  Ο Πανελλήνιος Οργανισμός Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων διαθέτει μία μεγάλη ποικιλία σεμιναρίων στον τομέα του Spa Therapy, δίνοντας την δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο να εμπλουτίσει τις γνώσεις του επάνω στον κλάδο ή να τις καλλιεργήσει εκ νέου.

  Στον Π.Ο.Ε.Π διεξάγεται επίσης εκπαιδευτικό πρόγραμμα Spa Therapy, το οποίο απαρτίζεται από:

  •      Θεωρητική ενότητα 
  •      Πρακτική ενότητας

  Στην θεωρητική εκπαίδευση Spa Therapy, οι εκπαιδευόμενοι έχουν τη δυνατότητα να μάθουν και να εξελιχθούν σε πολλές και βασικές μορφές του Spa Therapy όπως:

  •      Κλασικό σουηδικό μασάζ
  •      Λεμφική μάλαξη
  •      Αρωματοθεραπεία
  •      Αντιγηραντικό μασάζ προσώπου
  •      Θεραπεία με βεντούζες
  •      Βοτανοθεραπεία 
  •      Λιθοθεραπεία (hot & cold stones)
  •      Μασάζ κυτταρίτιδας
  •      Μάλαξη κεφαλής
  •      αλλά και οργάνωση spa

  Η πρακτική ενότητα είναι εξίσου σημαντική, καθώς αποτελεί την αξιοποίηση των γνώσεων που έχουν ήδη διδαχθεί οι σπουδαστές. Συγκεκριμένα, οι εκπαιδευόμενοι καλούνται, εάν έχουν τη δυνατότητα, να φέρουν ένα άτομο ως δέκτη, με σκοπό να εφαρμόσουν πάνω του τις τεχνικές που έχουν διδαχθεί.

  Για την καλύτερη αφομοίωση των τεχνικών ο Π.Ο.Ε.Π. ενδιάμεσα από τα μαθήματα διοργανώνει και μια ημέρα πρακτικής κάθε εβδομάδα, όπου οι μαθητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν την αίθουσα πρακτικής, για να εφαρμόσουν στο δέκτη τους τις τεχνικές που διδάχθηκαν στο μάθημα που πέρασε.

  Spa Therapist Σχολές

  Ίσως το πιο σημαντικό ερώτημα που έχει κάποιος είναι τι είδους πιστοποίηση παρέχεται σε σπουδές Spa Therapist. Ο Π.Ο.Ε.Π παρέχει την δυνατότητα, έπειτα από την φοίτηση στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Spa Therapy, ο κάθε απόφοιτος να λάβει πιστοποίηση παρακολούθησης αλλά και να αποκτήσει τίτλο σπουδών, κατόπιν εξετάσεων, από τον Παγκόσμιο Φορέα Μασάζ (W.M.F – World Massage Federation).

  Έτσι, λαμβάνοντας τον αναγνωρισμένο τίτλο σπουδών, ο απόφοιτος, είναι έτοιμος να εργαστεί σε οποιαδήποτε επιχείρηση Spa Therapy και να λάβει την κατάλληλη εμπειρία, ώστε να πορευθεί στην ζωή του έχοντας τις απαραίτητες γνώσεις και τεχνικές.

  Mobile Filters filter close
  Καλάθι αγορών
   0
   Καλάθι
   Το καλάθι είναι άδειοΕπιστροφή
   preloader