Μασάζ

Το μασάζ αποτελεί μία ευεργετική μέθοδο θεραπείας για το σώμα αλλά και το πνεύμα.

Βοηθάει στην κυκλοφορία του αίματος, προσφέροντας ένα αίσθημα ευεξίας αλλά και ανακούφισης από τους μυϊκούς πόνους

Η λέξη προέρχεται από το γαλλικό massage «τριβή του ζυμώματος», το οποίο, με τη σειρά του, προέρχεται από την αραβική λέξη مَسَّ massa που σημαίνει αγγίζω, αισθάνομαι

Η ιστορία του Μασάζ

Το μασάζ ήδη από την αρχαιότητα αποτελούσε θεραπευτική μέθοδο. Οι Αρχαίοι Έλληνες αθλητές, χρησιμοποιούσαν το μασάζ προκειμένου να έχουν άριστη φυσική κατάσταση πριν από κάποιο αγώνα.

Κατά τον 5ο αιώνα π.Χ, ο Ιπποκράτης, προκειμένου να θεραπεύσει σωματικούς τραυματισμούς, χρησιμοποιούσε την «τριβή», ενώ ταυτόχρονα πρότεινε και στους συναδέλφους του ιατρούς να χρησιμοποιούν την ίδια μέθοδο.

Στην Ρώμη, κατά τον 1ο αιώνα π.Χ, ένας από τους γιατρούς αρκετών αυτοκρατόρων, ο Galen, ξεκίνησε να χρησιμοποιεί το μασάζ για την θεραπεία διαφόρων σωματικών τραυματισμών αλλά και ασθενειών.

Στην Κίνα, η θεραπεία μασάζ χρονολογείται περίπου από το 2700 π.Χ. Οι κινέζικες μέθοδοι θεραπείας μασάζ, προέκυψαν από την άποψη ότι οι ασθένειες προκύπτουν λόγω έλλειψης ή ανισορροπίας της ενέργειας του σώματος. Μέσω του μασάζ λοιπόν, οι Κινέζοι θεραπευτές, πίστευαν πως η ενέργεια ρέει καλύτερα και πιο αρμονικά, επιτρέποντας στο σώμα να θεραπευτεί με φυσικό τρόπο.

Σπουδές Μασάζ

Οι θεραπευτές μάλαξης ή θεραπευτές μασάζ, έχουν αρκετή ζήτηση στην αγορά εργασίας, καθώς απαρτίζουν έναν κλάδο που καθημερινά αναπτύσσεται και εξελίσσεται. Αυτό συμβαίνει, διότι ο σύγχρονος τρόπος ζωής είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το άγχος, την πίεση και την κόπωση. Πολλοί είναι οι άνθρωποι που στρέφονται σε θεραπείες μασάζ για την αντιμετώπιση μυϊκών αλλά και πνευματικών καταπονήσεων.

Έτσι, οι συνεδρίες μασάζ όλο και αυξάνονται, με αποτέλεσμα να αυξάνονται και οι απόφοιτοι σχολών μασάζ.

Οι σπουδές μασάζ αποτελούν μία προσοδοφόρα επένδυση στο μέλλον του ενδιαφερόμενου, καθώς η αγορά είναι μεγάλη και υπάρχει συνεχώς ζήτηση για εργασία σε ξενοδοχειακές μονάδες, spa, κρουαζιερόπλοια κ.α αλλά και για συνεργασία με επιχειρήσεις ως εξωτερικός συνεργάτης.

Ο Πανελλήνιος Οργανισμός Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων «Π.Ο.Ε.Π», αποτελεί έναν πρωτοπόρο φορέα στο κλάδο του μασάζ, καθώς διαθέτει μία μεγάλη ποικιλία σεμιναρίων αλλά και εκπαιδευτικών προγραμμάτων, προσφέροντας την κατάλληλη εκπαίδευση και εξειδίκευση στους σπουδαστές.

Η εκπαίδευση στον τομέα της ευεξίας, όπως προσφέρεται από τον ΠΟΕΠ, δίνει την δυνατότητα στον καθένα να εντάξει στην καθημερινότητά του πρακτικές, οι οποίες μέχρι σήμερα θεωρούνταν πολυτέλεια. Οι σπουδαστές αυτού του κλάδου αποκτούν τις γνώσεις και τις δεξιότητες, ώστε μέσω των υπηρεσιών τους, να προσφέρουν, εκτός από χαλάρωση, εφόδια για έναν τρόπο ζωής προσανατολισμένο στην εσωτερική ισορροπία του ανθρώπου και στην φύση.

Υπάρχει ένας μοναδικός ναός στο σύμπαν.. και αυτός είναι το ανθρώπινο σώμα. Τίποτα δεν είναι ιερότερο από αυτή την ανώτερη μορφή. Αγγίζουμε τον παράδεισο όταν ακουμπάμε τα χέρια μας πάνω στο ανθρώπινο σώμα.

-Thomas Carlyle

Σεμινάρια μασάζ

«Μάθε τέχνη κι’άστηνε, κι’άμα πεινάσεις πιάστηνε» λένε.

Καθώς το μασάζ αποτελεί έναν από τους πιο διαδεδομένους κλάδους επαγγελματικής αποκατάστασης, καλό είναι ο κάθε θεραπευτής να έχει εξειδίκευση σε κάποιο είδος μασάζ. Η αγορά είναι αρκετά ανταγωνιστική και απαιτεί υψηλό επίπεδο γνώσεων και εμπειρίας.

Ο Π.Ο.Ε.Π αναγνωρίζοντας την ραγδαία άνθιση του τομέα του μασάζ, έχει δημιουργήσει μία μεγάλη ποικιλία σεμιναρίων, όπου ο κάθε ειδικευόμενος μπορεί να επιλέξει το σεμινάριο που του ταιριάζει ώστε να λάβει την εξειδίκευση. Μερικά από τα πιο δημοφιλή σεμινάρια μασάζ που προσφέρονται από τον Π.Ο.Ε.Π είναι:
 •      Κλασικό Σουηδικό μασάζ
 •      Αθλητικό Μασάζ
 •      Θεραπευτικό-Αναλγητικό Μασάζ
 •      Μασάζ κυτταρίτιδας
 •      Αντιγηραντικό μασάζ προσώπου 
 •      Μασάζ κεφαλής 
 •      Μασάζ με βεντούζες
 •      Μασάζ με πέτρες
 •      Μασάζ για παιδιά & βρέφη
 •      Μασάζ για εγκύους
 •      Λεμφική μάλαξη κ.α
Το κάθε ένα από τα παραπάνω σεμινάρια μασάζ του Π.Ο.Ε.Π προσφέρει άριστη γνώση του αντικειμένου, με την παροχή θεωρητικών αλλά και πρακτικών ενοτήτων.

Σεμινάρια μασάζ με πιστοποίηση

Το πιο σημαντικό απόκτημα στις μέρες, όσον αφορά την επαγγελματική πορεία ενός ατόμου, είναι η πιστοποίηση-τίτλος-πτυχίο σπουδών.

Είναι σημαντικό ο κάθε άνθρωπος που έχει την δυνατότητα, να κρατήσει ένα χαρτί που πιστοποιεί τις γνώσεις του σε ένα αντικείμενο, στα χέρια του. Για τον λόγο αυτό, ο Π.Ο.Ε.Π, σε συνεργασία με αναγνωρισμένους φορείς του εξωτερικού, προσφέρει πιστοποίηση παρακολούθησης για κάθε σεμινάριο, αλλά και αναγνωρισμένο τίτλο σπουδών κατόπιν εξετάσεων.

Παρακολουθώντας λοιπόν ένα σεμινάριο μασάζ με πιστοποίηση, οι απόφοιτοι μπορούν να εργαστούν σε οποιαδήποτε επιχείρηση επιθυμούν, και να λάβουν την κατάλληλη εμπειρία ώστε να μπορούν στο μέλλον να αναλάβουν πιο υψηλές θέσεις στον τομέα του μασάζ.

Σεμινάρια Μασάζ Online

Αναγνωρίζοντας ότι η εποχή που διανύουμε χαρακτηρίζεται από έλλειψη χρόνου και υπερβολική πίεση, ο Πανελλήνιος Οργανισμός Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, δίνει την δυνατότητα παρακολούθησης σεμιναρίων μασάζ online.

Έτσι, οι εκπαιδευόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια από το σπίτι, χωρίς να πιέζονται χρονικά.

Στον Π.Ο.Ε.Π παρέχεται ευελιξία εγγραφής, καθώς ο ενδιαφερόμενος μπορεί να εγγραφεί οποιαδήποτε στιγμή επιθυμεί.

Σεμινάρια Μασάζ Τιμές

Η μεγαλύτερη ίσως ανησυχία στις μέρες μας όσον αφορά τις σπουδές, αφορά στις οικονομικές υποχρεώσεις που τις συνοδεύουν.

Είναι σαφές, πως υπάρχουν πολλές σχολές μασάζ, αλλά στον Π.Ο.Ε.Π δίνεται η δυνατότητα πληρωμής των διδάκτρων σταδιακά, δηλαδή ο κάθε σπουδαστής μπορεί να πληρώνει κάθε φορά που έχει μάθημα.

Ο Π.Ο.Ε.Π στηρίζει τις επιλογές σας, και είναι δίπλα σας.
Mobile Filters filter close
Καλάθι αγορών
  0
  Καλάθι
  Το καλάθι είναι άδειοΕπιστροφή
  preloader